FROM THE EGG TO THE CHICK

GOODBYE EGGSTEIN!!!

5th grade students have been taking very good care of Eggstein, but it's time for Eggstein to go to a bigger place with more hens, roosters, chicks, pullets and cockerels. We will miss you Eggstein! Send photos soon!


DAY 21 EGGSTEIN is born


egg 14 pipped

egg 14 hatching

chick in the incubator

chick in the Hen House day 1

chick in the Hen House day 1

getting ready for students

chick observation in class

DIARY (2nd term 18-19)

This term our science project will be "From the egg to the chick"


Here are some links you will need to do your research

OUR RESEARCH part I

3) link 4a
3) link 4b
6) link 5
7) link 6
8) link 7


OUR RESEARCH part II



THE CHICKS worksheet


1) link 1, link 1link 1
2) link 2 
3) link 3
4) link 4
5) link 5
7) link 7
8) link 8
9) use wordreference or google
10) Look at the following photos








DIARI (3r trim 16-17)

Dimarts 16 de maig farà 21 dies que vam posar els ous a la incubadora. Podrem seguir tot el procés per internet; a veure si la família Verdaguer augmenta!!
Avui dilluns 15 de maig han nascut dos pollets i un està a punt de fer-ho. Podeu seguir els pollets nascuts en aquest enllaç.

DIARI (3r trim 15-16)

El passat dimarts vam posar els ous a incubar. Llegiu el diari del curs passat perquè us ajudi a fer néixer els pollets. Com ja hem vist, són molts elements que hem de tenir en compte...

Avui dia 20 d'abril, hem tornat a pesar els ous i els hem vist per l'ovoscopi. Tots pesen menys que fa una setmana, per què? Haurem d'investigar ...

DIARI (3r trim 14-15)

Ja ho tenim tot a punt!

Quins nervis! Ja tenim la incubadora preparada i hem comprovat que arriba als 100 graus Fahrenheit i es manté la temperatura justa que necessiten els ous (37,7º centígrads). La nostra incubadora és com aquesta:
Tenim ja, 12 ous fecundats esperant per entrar a la incubadora. Per què no els hi hem posat ja? Doncs perquè triguen 21 dies i no volem que neixin durant el pont de Maig.

També estem preparant una exposició d'ous de diferents tipus. Per ara en tenim de guatlla, de gallina perica, d'ànec i de canari.



El nostre calendari


Hem organitzat el nostre calendari per tenir cura dels pollets i poder estar-hi quan ens necessitin.

Exposició d'ous



 

 

















Observació d'ous de guatlla

El dimecres 22 d'abril, vam obrir uns quants ous de guatlla per poder observar com són:
El tacte també ens serveix per observar

Comentem amb els companys quines parts veiem i tot el que veiem

També vam aixafar la closca per veure com era

Cambra d'aire

Observació amb l'ovoscopi

 Ara ja fa 10 dies que els ous estan a la incubadora. Avui hem pogut observar-los amb l'ovoscopi i ha estat màgic i impressionant:










Ens visiten el Javi i la seva àliga Turco

Avui ha vingut el Javi, que té a casa dues àligues, i la seva àliga Turco. Aquí teniu un enllaç amb les fotos. A veure si als comentaris poseu tot allò que hem après!

Àlbum de fotos

POTSER TOT HA ESTAT UN ERROR DE CÀLCUL...

Els ous han d'estar 21 dies a la incubadora. Els vam posar el divendres 17 d'abril. Per tant fins el 18 d'abril a les 12h no podem comptar un dia. Doncs si us hi fixeu... el dia que fa 21 és demà a les 12h!!!!!!

A veure si els ous que queden demà al matí s'obren i per fi podem veure com viu un pollet.
Tothom a dormir aviat que tenim feina demà!




Article extret de:http://www.incubadorasynacedoras.com/incubacion/incubadoras-mal-reguladas-huevos-con-bajo-nacimiento-de-pollitos/

Incubadoras mal reguladas, huevos con bajo nacimiento de pollitos

Complicaciones por malos parámetros incubatorios

Buenos parámetros, alto nacimientoLa baja tasa de nacimiento en una incubación depende, en mayor o menor medida, de todos los factores presentes en la misma, elección del huevo, su almacenaje, etc., hasta los niveles de temperatura, humedad, ventilación y volteo, estos son sin duda los que más inciden a su correcta conclusión y dependen íntegramente de la buena praxis del criador.
Que el avicultor establezca unos valores equivocados en el proceso incubatorio es nefasto para el resultado final de la incubación ya que ocasionará la muerte de todos los embriones sin que lleguen a eclosionar, la muerte del pollito una vez nacido o a nacimiento de pollitos blandos, débiles y con deformidades, cuya crianza no es rentable.
Los parámetros correctos para que una incubación llegue a buen término son los siguientes:

Temperatura.
Los grados de temperatura en los que se ha de desarrollar la incubación varía según el autor que se consulte, pero todos los sitúan, con muy pequeñas variaciones, dentro de un tramo comprendido entre los 37,5º C y los 37,8º C, durante los primeros dieciocho días de incubación, para en los tres últimos días bajarla hasta situarla sobre los 36,5º C y los 37º C.

Una incubación con una temperatura por debajo de los 37º C causa una muerte prematura del embrión y en caso de que esta no se produzca un retraso en el desarrollo embrionario dado lugar a la muerte prematura del embrión o al nacimiento de un pollito débil.

Los efectos de una temperatura anormalmente alta durante la incubación da lugar a un adelanto en el desarrollo embrionario, a malas posiciones de los embriones en el huevo lo que produce una difícil eclosión del mismo, pudiendo darse la muerte del pollito entorno al día 18 de incubación. Si la temperatura supera los 40º C, la mortalidad será del 100%

Humedad
La humedad durante la incubación se establece en relación con la pérdida del peso del huevo debido a la evaporación del agua del mismo, por lo que la misma debe estar regulada rigurosamente.

Al igual que con la temperatura, dependiendo del autor consultado, la humedad se ha de situar en unos límites u otros, pero todos muy cercanos, por lo que el abanico en el que se puede establecer el nivel de humedad se encuentra entre el 50 y el 60% durante los primeros 18 días, siendo necesario elevarla para ayudar al reblandecimiento de la cáscara del huevo y facilitar el picaje del mismo hasta el 70 y el 75% los últimos tres días de incubación, para una vez nacido el pollito volver a diminuirla hasta un 40% para facilitar su secado.
Una alta humedad durante la incubación dará lugar a pollitos débiles y con deformidades, mientras que una baja humedad producirá que el embrión se adhiera a la cáscara del huevo.

Ventilación
La ventilación en el proceso de incubación es muy importante, y ha de ser correcta. Por medio de la ventilación conseguimos que la temperatura ambiente dentro de la incubadora llegue de forma uniforme a todos los huevos evitando así que los que se encuentran más cercanos a la fuente de calor lleguen a eclosionar antes que los que están más alejados.

Además es vital para la supervivencia del pollito, ya que gracias a la ventilación el embrión adquiere el oxigeno necesario para respirar y se elimina el anhídrido carbónico producido durante la respiración, es decir, mediante la ventilación se renueva el aire.

Una mala ventilación producirá una deficiencia de oxigeno en el pollito lo que hará que crezca débil y no tenga la fortaleza necesaria para romper el cascarón y eclosionar y, en caso de nacimiento, el pollito será débil y con deformidades.

Volteo

El volteo del huevo es esencial para lograr el nacimiento del pollito. La yema del huevo está sujeta a la cáscara del mismo por dos delgadas cuerdas denominadas chalazas, que lo mantienen en el centro del mismo. Debido a la temperatura necesaria para que el embrión se desarrolle las chalazas van perdiendo consistencia y la yema del huevo tiende a flotar en la clara pudiendo llegar, si el huevo se mantiene constantemente en la misma posición,  a adherirse a la membrana de la cáscara, para evitarlo es imprescindible voltear el mismo unos 90º cada dos horas.

Un deficiente volteo también puede producir problemas vasculares en el embrión.

Además el volteo ayuda a la distribución uniforme de la temperatura sobre el huevo.

Los tres últimos días de la incubación se debe de parar el volteo ya que es necesario que el pollito se vaya posicionando dentro del huevo para una mejor rotura de la cáscara.



93 comentaris:

  1. Malauradament el pollet Junior, l'ou 3, ha mort. Potser no hauríem d'haver actuat tan ràpidament. Esperarem que siguin ells que trenquin la closca.

    ResponElimina
  2. Hi ha un altre ou una mica trencat

    ResponElimina
  3. el primer de la fila d'adalt

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. La qualitat de la imatge no és gens bona i sembla que hi hagi moviment

    ResponElimina
  6. El meu pare va comprar audios per escoltar i es colta molt bé.Y es colta com que un pollet esta rompen el cascaron pero no es tic segura,crec que no veritable.

    ResponElimina
  7. Mireia es tic mirant que un ou que esta ropent el cascaro.Ala primera fila.

    ResponElimina
  8. quina pena que s'ha mort el numero 3

    ResponElimina
  9. mireia un s'amogut
    quina pena el del número 3

    ResponElimina
  10. no es veu casi res amb el reflexe del sol

    ResponElimina
  11. Ha caigut la cartolina que tapava el reflex de la pantalla de l'ordinador

    ResponElimina
  12. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  13. mireia e buscat informació i diu que ells solets sorten de la closca i que si els hi costa els deixem que surtin per ells mateixs

    ResponElimina
  14. Hola, Mireia yo he estat parlant amb la Vanesa i li he estat esplicant lo mateix que molts diuen que es mou el pollet de dalt a l'esquerra. Però m'ha dit que no ho podia mirar que no estaba a casa seva.

    ResponElimina
  15. Un cop els pollets surten de la closca ha de deixar-los almenys un dia addicional amb la seva gallina o a la incubadora perquè s'assequin i s'estabilitzin . És recomanable l' llevar-se'ls a la gallina i passar-los a una gàbia que estigui completament segellada a prova de mosquits i vent directe.

    ResponElimina
  16. Al cap de dues setmanes els pollets han de ser vacunats contra la verola i aquest mateix dia se li ha d'incloure algun tipus de vitamina a l'aigua pels propers dos dies ; un cop vacunats ja se li pot donar una mica mes de ventilació .

    ResponElimina
  17. L'ou a partir del pollet el cinquè te la closca trencada Mireia

    ResponElimina
  18. Per que el sise a partir del pollet negre te una part negre?

    ResponElimina
  19. com sabeu Mireia que l'ou 3 s'ha mort?

    ResponElimina
  20. Perqué el pollet que ha sortit no respira ni es mou.
    Crec que aixo negre es del termometre.

    ResponElimina
  21. Uno de los momento más crítico de la etapa embrionaria es el día 20, cuando el pollito rompe la membrana que lo separa de la cámara de aire que está en el huevo, en este momento empieza a respirar y a piar. Muchas veces los pollitos cascan la cascara en ese momento mostrando un buen estado de salud.
    La última etapa es el nacimiento, el pollito después de empezar a respirar se prepara y empieza a romper la cascara del huevo en forma circular para salir del cascaron ayudándose de sus patas.
    Si un pollito ya ha roto un poco el cascaron y no logra salir del huevo se le puede ayudar a salir si lleva más de 12 horas sin cambio en la rotura del huevo.

    ResponElimina
  22. Es sent com el pollet de l'ou 7 està piolant

    ResponElimina
  23. s'escoltava a la classe de 6è

    ResponElimina
  24. mireiaa¡¡¡ l'ou ya esta més trencat¡¡

    ResponElimina
  25. l'eu de deixar a la incubadora

    ResponElimina
  26. mireia hi ha que deixar-lo descansar, no?

    ResponElimina
  27. Bueno pobre Jonh no ha durado mucho pero qué se le va a hacer. Esperemos que alguno de los diez que quedan viva alguno. Entonces Marcos podremos decir: POR FIN UNO VIVO.

    ResponElimina
  28. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  29. Mireia si surt un ma dit la meva mare que no toquis molt perqué si no es mort

    ResponElimina
  30. Mireia si surt un, ma dit la meva mare que no toqui perqué si no es mort

    ResponElimina
  31. Mireia com van els ous????

    ResponElimina
  32. Llegiu el missatge que he posat sota de les imatges... Aneu a dormir... els pollets encara han d'estar 15 hores més dins dels ous. Esperem que demà sigui un gran dia! A descansar!

    ResponElimina
  33. L'ou al costat del 1 te una part blanca no se ra que se esta trencan?

    ResponElimina
  34. Ahir ens semblava això Sherly, i vam passar per l'escola al vespre. No era res, deu ser un reflex de la purpurina de la tapa, o alguna cosa així.

    ResponElimina
  35. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  36. ¿Mireia apasado algo con los guebos?

    ResponElimina
  37. Aquest matí he anat a l'escola i estava tot igual.

    ResponElimina
  38. Hola, no puc veure la camara dels pollets en directe, es veuen les grabacions anteriors.

    ResponElimina
  39. Mireia els que no an nascut els obrirem dema?

    ResponElimina
  40. Ahir al vespre es va apagar la càmera, torna a estar activa. Els pollets haurien d'haver nascut ja, els que no han nascut és difícil que ho facin ara. Però esperarem fins el dia que farà 25 (dimarts)

    ResponElimina
  41. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  42. Aquest any han nascut 3 pollets i un està a punt de sortir
    HEM TINGUT MOLTA SORT!

    ResponElimina
  43. Espero que neixen tots el pollets!!!!!

    ResponElimina
  44. Ès molt guai aquesta experència ,ja han nascut tres pollets dos blancs i un negre i n'hi ha un que està a punt de sortit, a veure si neixen tots els pollets.

    ResponElimina
  45. Sembla que aquest any neixaran més pollets que altres anys

    ResponElimina
  46. Ja han nascut 3 pollets, quina alegria em dona!Estic molt contenta!

    ResponElimina
  47. Aquest any a veure si neixen tots.

    ResponElimina
  48. Em fa molta il·lusió que han nascut els pollets.

    ResponElimina
  49. M'agrada molt aquesta esperiéncia es súper Xulo
    espero que neixen tots els pollets :)

    ResponElimina
  50. Está molt bè és guai ¿a 6è ho tornarem a fer?:-) :-D

    ResponElimina
  51. M'ha agradat molt fer l'experiment. Per fi han sortit!

    ResponElimina
  52. m'encanta aquest experiment

    ResponElimina
  53. Els pollets són molt bonics. Ja se m'han ocorregut uns noms pels nous pollets. Esperem que neixen tots.

    ResponElimina
  54. M'agrada molt, els pollets son molt bonics. Esperem que no morir ningú.

    ResponElimina
  55. M'agraden molt els pollets que han sortit epero que neixin molts més.

    ResponElimina
  56. M'ha agradat la experiència de que surtin d'uns ou uns pollets

    ResponElimina
  57. Estic molt contenta de que els pollets estesin vius

    ResponElimina
  58. Estic molt content perque han nascut els pollets.

    ResponElimina
  59. m'hagradat que per fi surtin el pollets

    ResponElimina
  60. Són molt bonics i cuquis i si a lo millor surt l'altre i tenim més.

    ResponElimina
  61. M'ha agradat l'experiència del pollets

    ResponElimina
  62. Vingaaa! pollet de les 24 hores, tu pots!!! Ànims!!!

    ResponElimina
  63. Els dos pollets estàn molt forts! Ànims al pollet dèbil, que segur que surt!

    ResponElimina
  64. Els dos pollets estàn molt forts! Ànims al pollet dèbil, que segur que surt!

    ResponElimina
  65. M'agradat molt l'experiència de que sortin pollets.

    ResponElimina
  66. Ja han nascut 3 pollets, 2 de color groc i 1 de color negre.(Hi ha un pollet de color groc que encara esta en la closca de l'ou)

    ResponElimina
  67. El meu pollet favorit es el segon que va sortir

    ResponElimina
  68. Vinga pollet de 24 hores que tu pots últim esforç

    ResponElimina
  69. Els pollets són molt bufons, m'encanten. Espero que neixin més.

    ResponElimina
  70. Estic molt content per el pullets.

    ResponElimina
  71. Han nascut tres pollets i espero que acabi de neixér l'altre.

    ResponElimina