GOODBYE EGGSTEIN!!!
5th grade students have been taking very good care of Eggstein, but it's time for Eggstein to go to a bigger place with more hens, roosters, chicks, pullets and cockerels. We will miss you Eggstein! Send photos soon!
DAY 21 EGGSTEIN is born
![]() |
egg 14 pipped |
![]() |
egg 14 hatching |
![]() |
chick in the incubator |
![]() |
chick in the Hen House day 1 |
![]() |
chick in the Hen House day 1 |
![]() |
getting ready for students |
![]() |
chick observation in class |
DIARY (2nd term 18-19)
This term our science project will be "From the egg to the chick"
Here are some links you will need to do your research
OUR RESEARCH part I
3) link 4a
3) link 4b
6) link 5
7) link 6
8) link 7
9) link 8
OUR RESEARCH part II
1) link 9, link 9, link 9, link 9
2) link 10, link 10
3) link 11
4) link 12, link 12, link 12, link 12, link 12, link 12
THE CHICKS worksheet
Here are some links you will need to do your research
OUR RESEARCH part I
3) link 4a
3) link 4b
6) link 5
7) link 6
8) link 7
9) link 8
OUR RESEARCH part II
1) link 9, link 9, link 9, link 9
2) link 10, link 10
3) link 11
4) link 12, link 12, link 12, link 12, link 12, link 12
2) link 10, link 10
3) link 11
4) link 12, link 12, link 12, link 12, link 12, link 12
THE CHICKS worksheet
DIARI (3r trim 16-17)
Dimarts 16 de maig farà 21 dies que vam posar els ous a la incubadora. Podrem seguir tot el procés per internet; a veure si la família Verdaguer augmenta!!
Avui dilluns 15 de maig han nascut dos pollets i un està a punt de fer-ho. Podeu seguir els pollets nascuts en aquest enllaç.
DIARI (3r trim 15-16)
El passat dimarts vam posar els ous a incubar. Llegiu el diari del curs passat perquè us ajudi a fer néixer els pollets. Com ja hem vist, són molts elements que hem de tenir en compte...
Avui dia 20 d'abril, hem tornat a pesar els ous i els hem vist per l'ovoscopi. Tots pesen menys que fa una setmana, per què? Haurem d'investigar ...
Avui dia 20 d'abril, hem tornat a pesar els ous i els hem vist per l'ovoscopi. Tots pesen menys que fa una setmana, per què? Haurem d'investigar ...
DIARI (3r trim 14-15)
Ja ho tenim tot a punt!
Quins nervis! Ja tenim la incubadora preparada i hem comprovat que arriba als 100 graus Fahrenheit i es manté la temperatura justa que necessiten els ous (37,7º centígrads). La nostra incubadora és com aquesta:
Tenim ja, 12 ous fecundats esperant per entrar a la incubadora. Per què no els hi hem posat ja? Doncs perquè triguen 21 dies i no volem que neixin durant el pont de Maig.
També estem preparant una exposició d'ous de diferents tipus. Per ara en tenim de guatlla, de gallina perica, d'ànec i de canari.
El nostre calendari
Hem organitzat el nostre calendari per tenir cura dels pollets i poder estar-hi quan ens necessitin.
Exposició d'ous


Observació d'ous de guatlla
El dimecres 22 d'abril, vam obrir uns quants ous de guatlla per poder observar com són:
![]() |
El tacte també ens serveix per observar |
![]() |
Comentem amb els companys quines parts veiem i tot el que veiem |
![]() |
També vam aixafar la closca per veure com era |
![]() |
Cambra d'aire |
Observació amb l'ovoscopi
Ara ja fa 10 dies que els ous estan a la incubadora. Avui hem pogut observar-los amb l'ovoscopi i ha estat màgic i impressionant:


Ens visiten el Javi i la seva àliga Turco
Avui ha vingut el Javi, que té a casa dues àligues, i la seva àliga Turco. Aquí teniu un enllaç amb les fotos. A veure si als comentaris poseu tot allò que hem après!Àlbum de fotos
POTSER TOT HA ESTAT UN ERROR DE CÀLCUL...
Els ous han d'estar 21 dies a la incubadora. Els vam posar el divendres 17 d'abril. Per tant fins el 18 d'abril a les 12h no podem comptar un dia. Doncs si us hi fixeu... el dia que fa 21 és demà a les 12h!!!!!!
A veure si els ous que queden demà al matí s'obren i per fi podem veure com viu un pollet.
Tothom a dormir aviat que tenim feina demà!
Article extret de:http://www.incubadorasynacedoras.com/incubacion/incubadoras-mal-reguladas-huevos-con-bajo-nacimiento-de-pollitos/
Article extret de:http://www.incubadorasynacedoras.com/incubacion/incubadoras-mal-reguladas-huevos-con-bajo-nacimiento-de-pollitos/
Incubadoras mal reguladas, huevos con bajo nacimiento de pollitos
Complicaciones
por malos parámetros incubatorios
La
baja tasa de nacimiento en una incubación depende, en mayor o menor
medida, de todos los factores presentes en la misma, elección del
huevo, su almacenaje, etc., hasta los niveles de temperatura,
humedad, ventilación y volteo, estos son sin duda los que más
inciden a su correcta conclusión y dependen íntegramente de la
buena praxis del criador.
Que
el avicultor establezca unos valores equivocados en el proceso
incubatorio es nefasto para el resultado final de la incubación ya
que ocasionará la muerte de todos los embriones sin que lleguen a
eclosionar, la muerte del pollito una vez nacido o a nacimiento de
pollitos blandos, débiles y con deformidades, cuya crianza no es
rentable.
Los
parámetros correctos para que una incubación llegue a buen término
son los siguientes:
Temperatura.
Los
grados de temperatura en los que se ha de desarrollar la incubación
varía según el autor que se consulte, pero todos los sitúan, con
muy pequeñas variaciones, dentro de un tramo comprendido entre los
37,5º C y los 37,8º C, durante los primeros dieciocho días de
incubación, para en los tres últimos días bajarla hasta situarla
sobre los 36,5º C y los 37º C.
Una
incubación con una temperatura por debajo de los 37º C causa una
muerte prematura del embrión y en caso de que esta no se produzca un
retraso en el desarrollo embrionario dado lugar a la muerte prematura
del embrión o al nacimiento de un pollito débil.
Los
efectos de una temperatura anormalmente alta durante la incubación
da lugar a un adelanto en el desarrollo embrionario, a malas
posiciones de los embriones en el huevo lo que produce una difícil
eclosión del mismo, pudiendo darse la muerte del pollito entorno al
día 18 de incubación. Si la temperatura supera los 40º C, la
mortalidad será del 100%
Humedad
La
humedad durante la incubación se establece en relación con la
pérdida del peso del huevo debido a la evaporación del agua del
mismo, por lo que la misma debe estar regulada rigurosamente.
Al
igual que con la temperatura, dependiendo del autor consultado, la
humedad se ha de situar en unos límites u otros, pero todos muy
cercanos, por lo que el abanico en el que se puede establecer el
nivel de humedad se encuentra entre el 50 y el 60% durante los
primeros 18 días, siendo necesario elevarla para ayudar al
reblandecimiento de la cáscara del huevo y facilitar el picaje del
mismo hasta el 70 y el 75% los últimos tres días de incubación,
para una vez nacido el pollito volver a diminuirla hasta un 40% para
facilitar su secado.
Una
alta humedad durante la incubación dará lugar a pollitos débiles y
con deformidades, mientras que una baja humedad producirá que el
embrión se adhiera a la cáscara del huevo.
Ventilación
La
ventilación en el proceso de incubación es muy importante, y ha de
ser correcta. Por medio de la ventilación conseguimos que la
temperatura ambiente dentro de la incubadora llegue de forma uniforme
a todos los huevos evitando así que los que se encuentran más
cercanos a la fuente de calor lleguen a eclosionar antes que los que
están más alejados.
Además
es vital para la supervivencia del pollito, ya que gracias a la
ventilación el embrión adquiere el oxigeno necesario para respirar
y se elimina el anhídrido carbónico producido durante la
respiración, es decir, mediante la ventilación se renueva el aire.
Una
mala ventilación producirá una deficiencia de oxigeno en el pollito
lo que hará que crezca débil y no tenga la fortaleza necesaria para
romper el cascarón y eclosionar y, en caso de nacimiento, el pollito
será débil y con deformidades.
Volteo
El
volteo del huevo es esencial para lograr el nacimiento del pollito.
La yema del huevo está sujeta a la cáscara del mismo por dos
delgadas cuerdas denominadas chalazas, que lo mantienen en el centro
del mismo. Debido a la temperatura necesaria para que el embrión se
desarrolle las chalazas van perdiendo consistencia y la yema del
huevo tiende a flotar en la clara pudiendo llegar, si el huevo se
mantiene constantemente en la misma posición, a adherirse a la
membrana de la cáscara, para evitarlo es imprescindible voltear el
mismo unos 90º cada dos horas.
Un
deficiente volteo también puede producir problemas vasculares en el
embrión.
Además
el volteo ayuda a la distribución uniforme de la temperatura sobre
el huevo.
Los
tres últimos días de la incubación se debe de parar el volteo ya
que es necesario que el pollito se vaya posicionando dentro del huevo
para una mejor rotura de la cáscara.

Malauradament el pollet Junior, l'ou 3, ha mort. Potser no hauríem d'haver actuat tan ràpidament. Esperarem que siguin ells que trenquin la closca.
ResponEliminaHi ha un altre ou una mica trencat
ResponEliminaquin?
ResponEliminaEl cinque a patrir de el pollet negre
Eliminael primer de la fila d'adalt
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminae vist dos ous movent-se
EliminaÉs veritat...
ResponEliminasi yo tambe
ResponEliminaLa qualitat de la imatge no és gens bona i sembla que hi hagi moviment
ResponEliminaEl meu pare va comprar audios per escoltar i es colta molt bé.Y es colta com que un pollet esta rompen el cascaron pero no es tic segura,crec que no veritable.
ResponEliminaMireia es tic mirant que un ou que esta ropent el cascaro.Ala primera fila.
ResponEliminacrec que la camara mea cunfos.
EliminaÉs possible Fabiana
Eliminaquina pena que s'ha mort el numero 3
ResponEliminamireia un s'amogut
ResponEliminaquina pena el del número 3
no es veu casi res amb el reflexe del sol
ResponEliminaHa caigut la cartolina que tapava el reflex de la pantalla de l'ordinador
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaquina pena el junior
ResponEliminamireia e buscat informació i diu que ells solets sorten de la closca i que si els hi costa els deixem que surtin per ells mateixs
ResponEliminaHola, Mireia yo he estat parlant amb la Vanesa i li he estat esplicant lo mateix que molts diuen que es mou el pollet de dalt a l'esquerra. Però m'ha dit que no ho podia mirar que no estaba a casa seva.
ResponEliminaUn cop els pollets surten de la closca ha de deixar-los almenys un dia addicional amb la seva gallina o a la incubadora perquè s'assequin i s'estabilitzin . És recomanable l' llevar-se'ls a la gallina i passar-los a una gàbia que estigui completament segellada a prova de mosquits i vent directe.
ResponEliminaAl cap de dues setmanes els pollets han de ser vacunats contra la verola i aquest mateix dia se li ha d'incloure algun tipus de vitamina a l'aigua pels propers dos dies ; un cop vacunats ja se li pot donar una mica mes de ventilació .
ResponEliminaL'ou a partir del pollet el cinquè te la closca trencada Mireia
ResponEliminaPer que el sise a partir del pollet negre te una part negre?
ResponEliminacom sabeu Mireia que l'ou 3 s'ha mort?
ResponEliminaPerqué el pollet que ha sortit no respira ni es mou.
ResponEliminaCrec que aixo negre es del termometre.
hola mireia
ResponEliminaBON DIA
ResponEliminaUno de los momento más crítico de la etapa embrionaria es el día 20, cuando el pollito rompe la membrana que lo separa de la cámara de aire que está en el huevo, en este momento empieza a respirar y a piar. Muchas veces los pollitos cascan la cascara en ese momento mostrando un buen estado de salud.
ResponEliminaLa última etapa es el nacimiento, el pollito después de empezar a respirar se prepara y empieza a romper la cascara del huevo en forma circular para salir del cascaron ayudándose de sus patas.
Si un pollito ya ha roto un poco el cascaron y no logra salir del huevo se le puede ayudar a salir si lleva más de 12 horas sin cambio en la rotura del huevo.
Es sent com el pollet de l'ou 7 està piolant
ResponEliminas'escoltava a la classe de 6è
ResponEliminauna mica
ResponEliminaL'ou 7 ha obert més la closca
ResponEliminamireiaa¡¡¡ l'ou ya esta més trencat¡¡
ResponEliminaay que monoooo
ResponEliminal'eu de deixar a la incubadora
ResponEliminaPORFIIN UNO VIVO
ResponEliminaa mort
ResponEliminaALELULLA*-*
ResponEliminamireia hi ha que deixar-lo descansar, no?
ResponEliminaPORFIIN UNO VIVO
ResponEliminaBueno pobre Jonh no ha durado mucho pero qué se le va a hacer. Esperemos que alguno de los diez que quedan viva alguno. Entonces Marcos podremos decir: POR FIN UNO VIVO.
ResponEliminapobre 7
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaMireia si surt un ma dit la meva mare que no toquis molt perqué si no es mort
ResponEliminaMireia si surt un, ma dit la meva mare que no toqui perqué si no es mort
ResponEliminaMireia com van els ous????
ResponEliminaholaaaaaaa
ResponEliminaLlegiu el missatge que he posat sota de les imatges... Aneu a dormir... els pollets encara han d'estar 15 hores més dins dels ous. Esperem que demà sigui un gran dia! A descansar!
ResponEliminaL'ou al costat del 1 te una part blanca no se ra que se esta trencan?
ResponEliminaAhir ens semblava això Sherly, i vam passar per l'escola al vespre. No era res, deu ser un reflex de la purpurina de la tapa, o alguna cosa així.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminabuenas tardes
ResponElimina¿Mireia apasado algo con los guebos?
ResponEliminaMireia estic escultan alguna cosa
EliminaAquest matí he anat a l'escola i estava tot igual.
ResponEliminaHola, no puc veure la camara dels pollets en directe, es veuen les grabacions anteriors.
ResponEliminaMireia els que no an nascut els obrirem dema?
ResponEliminaAhir al vespre es va apagar la càmera, torna a estar activa. Els pollets haurien d'haver nascut ja, els que no han nascut és difícil que ho facin ara. Però esperarem fins el dia que farà 25 (dimarts)
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaAquest any han nascut 3 pollets i un està a punt de sortir
ResponEliminaHEM TINGUT MOLTA SORT!
Espero que neixen tots el pollets!!!!!
ResponEliminaÈs molt guai aquesta experència ,ja han nascut tres pollets dos blancs i un negre i n'hi ha un que està a punt de sortit, a veure si neixen tots els pollets.
ResponEliminaSembla que aquest any neixaran més pollets que altres anys
ResponEliminaJa han nascut 3 pollets, quina alegria em dona!Estic molt contenta!
ResponEliminaAquest any a veure si neixen tots.
ResponEliminaEm fa molta il·lusió que han nascut els pollets.
ResponEliminaM'agrada molt aquesta esperiéncia es súper Xulo
ResponEliminaespero que neixen tots els pollets :)
Está molt bè és guai ¿a 6è ho tornarem a fer?:-) :-D
ResponEliminaM'ha agradat molt fer l'experiment. Per fi han sortit!
ResponEliminam'encanta aquest experiment
ResponEliminaEls pollets són molt bonics. Ja se m'han ocorregut uns noms pels nous pollets. Esperem que neixen tots.
ResponEliminaM'agrada molt, els pollets son molt bonics. Esperem que no morir ningú.
ResponEliminaM'agraden molt els pollets que han sortit epero que neixin molts més.
ResponEliminaM'ha agradat la experiència de que surtin d'uns ou uns pollets
ResponEliminaEstic molt contenta de que els pollets estesin vius
ResponEliminaEstic molt content perque han nascut els pollets.
ResponEliminam'hagradat que per fi surtin el pollets
ResponEliminaSón molt bonics i cuquis i si a lo millor surt l'altre i tenim més.
ResponEliminaSón molt bonics.
ResponEliminaM'ha agradat l'experiència del pollets
ResponEliminaVingaaa! pollet de les 24 hores, tu pots!!! Ànims!!!
ResponEliminaEls dos pollets estàn molt forts! Ànims al pollet dèbil, que segur que surt!
ResponEliminaEls dos pollets estàn molt forts! Ànims al pollet dèbil, que segur que surt!
ResponEliminaM'agradat molt l'experiència de que sortin pollets.
ResponEliminaJa han nascut 3 pollets, 2 de color groc i 1 de color negre.(Hi ha un pollet de color groc que encara esta en la closca de l'ou)
ResponEliminaEl meu pollet favorit es el segon que va sortir
ResponEliminaVinga pollet de 24 hores que tu pots últim esforç
ResponEliminaEls pollets són molt bufons, m'encanten. Espero que neixin més.
ResponEliminaEstic molt content per el pullets.
ResponEliminaHan nascut tres pollets i espero que acabi de neixér l'altre.
ResponElimina